FANDOM


On suomalainen F1-kuljettaja ja kabinettimaailmanmestari kaudelta 2007. Tällä hetkellä hän ajaa toista kertaa urallaan Ferrarin F1-tallissa, saatuaan potkut ensimmäistä kertaa 2009. Huhujen mukaan hän on saamassa seuraavat potkut joko kesken kauden 2015 tai kauden 2016.

Ura Edit

Kimi Räikkönen aloitti uransa 2001 Sauberilla. Hänet tuomittiin vaaralliseksi kuskiksi, sillä hänellä oli alla vain muutama virallinen kisa ennen F1-pestiään. Kimi osoitti huolen todeksi kolaroimalla muutaman kerran vaarallisesti avauskaudellaan. Hän mm. kiilasi Jean Alesin ulos radalta täydessä vauhdissa tämän viimeisessä kisassa Japanissa 2001. Kauden päätteeksi Peter Sauber ei jatkanut Räikkösen sopimusta ja McLaren suostui ottamaan hänet luovuttaneen Mika Häkkisen tilalle.

McLarenilla Räikkönen kunnostautui autonhajottajana. Hänen lukuisat ulosajonsa ja moottoririkkonsa tuhosivat hänen sekä tallin unelmat maailmanmestaruuksista, vaikka auto oli täysin ylivoimainen koko Räikkösen McLaren-uran ajan. Räikkösen huhutaan olleen erittäin huonoissa väleissä saksalaisen moottoritoimittaja Mercedeksen kanssa, josta johtuen Räikkönen aiheutti onnettomuuksia nimenomaan Saksan GP-kisoissa. Räikkönen onnistui mm. hajottamaan moottorinsa johtoasemasta Nürburgringillä 2003, kolaroimaan startissa Hockenheimissa 2003, hajottamaan takasiipensä kesken pääsuoran Hockenheimissa 2004, ripustuksensa viimeisellä kierroksella Nürburgringillä 2005 ja irrottamaan hydrauliikkaruuvin kesken ajon Hockenheimissa 2005. Tämän lisäksi Räikkönen ajoi useassa kilpailussa suoraan pilttuuseen joka tulkittiin asiantuntijapiirissä luovutukseksi. Lähes jokaisesta keskeytyksestään Räikkönen syytti tallin johtoa, mekaanikkoa tai auton tekniikkaa. Joskus hän vain totesi murrosikäisen äänellä toimittajien kysymyksiin "emmätiiä", josta tuli myös puhetyylin kansainvälisesti tunnettu nimi 'kimitys'.

Vuonna 2006 Ron Dennis potki raamit kaulassa Räikkösen pihalle tallistaan ja Kimi löysi turvapaikan Ferrarilta, koska Michael Schumacher lopetti uransa. Hänen tallikaverinsa Felipe Massa pyyhki Kimillä rataa minkä ehti, mutta hänen tekniset ongelmansa ratkaisevalla hetkellä Monzassa 2007 tekivät Räikkösestä ykköskuskin loppukauden ajaksi. Räikkönen oli tyriä varmalta näyttäneen mestaruuden toisaalle, kunnes apua löytyi FIA:n konttorista. Ferrarin toimittama rahasäkki tuotti tulosta ja FIA organisoi kauden loppujen kisojen tulokset niin, että Kimistä tuli mestari pisteen erolla vastustajiinsa. Kimi kommentoi voittonsa jälkeen olevansa ylpeä mestaruudestaan. Seuraavilla kausilla Kimille ei armoa annettu vaan Massa paineli horisonttiin ja Räikkönen sai potkut 2009. Hän ei saanut uutta paikkaa kuninkuusluokasta ja päätti lähteä ajamaan rallia.

Räikkösen ralliura oli pohjanoteeraus, sillä hän joutui usein kaivamaan autonsa mutavellistä tai lumikinoksesta omin voimin. Tilanteen koomisuutta kuvastaa se, että Räikkönen sai vuonna 2011 potkut itse omistamastaan rallitiimistä. Räikkönen päätti mennä kokeilemaan NasCar-ajoja Yhdysvaltoihin, mutta sai potkut parin kisan jälkeen koska ei pärjännyt edes sarjan iäkkäimmälle, yli 70-vuotiaalle kuljettajalle.

Räikkönen aneli rahasäkin turvin paikkaa Lotukselta kaudeksi 2012, kun Williams oli ensin tyrmännyt Räikkösen hakemuksen turvallisuussyihin vedoten. Lotus sen sijaan otti rahat ja Räikkösen. Räikkönen sai alleen ylivoimaisesti sarjan parhaan auton sekä vuodeksi 2012, että 2013. Tuloksena oli kaksi osakilpailuvoittoa sekä noloja tappioita joka toisessa kisassa kolaroineelle ja kilpailukieltoakin kärsineelle Romain Grosjeanille. Kaudella 2013 Räikkösen pinna kiristyi ja hän mm. solvasi kisainsinööriä suorassa radiokeskustelussa kisan aikana. Lopulta hän kertoi lehdistölle salassapidettäviä tietoja tallin rahoitusvaikeuksista ja potkujen ollessa ajan kysymys Kimi lähtikin yhtäkkiä itse ovet paukkuen ulos. Myöhemmin hän selitti syyksi kiireellisen selkäleikkausoperaation. F1-asiantuntijat ovat ihmetelleet kertomusta, sillä vakavasti selkävaivainen ihminen ei todennäköisesti pystyisi paukuttelemaan ovia ja riehumaan tuolla tavoin.

Shell tarjosi Kimille paikkaa Ferrarilta ja Kimi otti paikan vastaan. Tallikaverina oli moottoriratojen kuningas Fernando Alonso. Hän ei jättänyt Kimille mahdollisuuksia vaan tyrmäsi tämän loppulukemin 161-55. Alonso päätti siirtyä muiden haasteiden ääreen mutta Kimi jäi vielä kauden ajaksi talliin tavoitteenaan voittaa maailmanmestaruus. Räikkösen suunnitelma sai kolauksen jo kauden 2015 avauskisassa kun Kimi lähti varikolta ennenkuin renkaat oli pultattu kiinni. Tämä johti keskeytykseen. Kauden aikana hän kolaroi mm. Itävallassa, hajotti autonsa Unkarissa sekä Belgiassa ja töpeksi itsensä lähtöruutuun Monzassa. Britanniassa hän otti alleen sadekelin renkaat kuivalle radalle vastoin kisainsinöörin ohjeita. Räikkönen osti itselleen jatkoaikaa ja ajaa myös kaudella 2016.

Yksityiselämä Edit

Räikkönen on ollut naimisissa mutta erosi, koska ei halunnut hoitaa vaimonsa hevosia. Räikkönen on huhujen mukaan isä Minttu Virtanen-nimisen naisen lapselle. Tästä ei kuitenkaan ole virallisia todisteita.